Keizersgracht 607-B AMSTERDAM

Rental price € 1.550 per month

Living
70 m²
Room(s)
2
Floor
1e
AMSTERDAM
-
*English below*

Keizersgracht 607 (1017 DS) Amsterdam

Gemeubileerd Rijks monumentaal appartement van circa 70 m op toplocatie.

Ligging;
Het appartement maakt onderdeel uit van een historisch grachtenpand dat vroeger in gebruik was als koetshuis van de burgemeester. Het grachtenpand is op een van de mooiste plekken aan Keizersgracht gelegen in hartje centrum Amsterdam. In de directe omgeving liggen alle winkels, (culturele) uitgaansgelegenheden, musea, restaurants en caf's. Het Muntplein, Amstelveld, Museumplein, PC Hooftstraat en de Utrechtsestraat zijn op loopafstand. Het appartement heeft een prachtig uitzicht op de statige Herenhuizen waaronder museum Van Loon. De uitvalswegen zijn nabij en de openbaar vervoer verbindingen zijn uitstekend. Met op loopafstand tevens het metrostation Vijzelgracht van waaruit de Noord/Zuid lijn vertrekt (52).

Indeling
Gemeenschappelijke entree op de begane grond. Bij binnenkomst is een statige centrale hal waar zich de toegangsdeur tot het appartement bevindt. Bij binnenkomst in het appartement is een ruime hal met trap naar de eerste etage. De eerste etage heeft een vloeroppervlakte van circa 70 m en is voorzien van een gloednieuwe eikenhouten vloer. Op de eerste etage bevindt zich aan de voorzijde een keuken met eetgedeelte en aansluitend de woonkamer. Aan de achterzijde is de slaapkamer met badkamer. Het uitzicht van het appartement aan de voorzijde is op de gracht en aan de achterzijde op een (monumentale) tuin met veel groen.

Bijzonderheden
Gemeubileerd;
Per direct beschikbaar;
Rijksmonument;
Frans balkon.


------------

Furnished monumental apartment of 70 square meters on prime location.

Location:
The apartment is part of a historic canal house that formerly was used as a carriage house of the mayor. The canal is one of the most beautiful places on Keizersgracht located in the heart of Amsterdam. In the immediate vicinity are shops, (cultural) nightlife, museums, restaurants and cafes. Muntplein, Amstelveld, Museumplein, PC Hooftstraat and Utrechtsestraat are within walking distance. The apartment has a beautiful view of the stately Townhouses including Museum Van Loon. The highways are nearby and public transport connections are excellent. It is only a 4 minute walk to the Vijzelgracht metro station North/South line (52)


Layout:
Common entrance on the ground floor. At the entrance is a stately central hall where the access door to the apartment. Upon entering the apartment is a spacious hall with stairs to the first floor. The first floor has a floor area of 70 m and features oak flooring. On the first floor at the front is the kitchen with dining area and the living room. At the rear is the bedroom with the bathroom. The view from the apartment at the front is on the canal and at the back on a (monumental) garden with lots of green.

Details
Furnished;
monument;
Available directly;
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   250 p/m
Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Deposit
€   3100

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
70 m²
Gross volume
210 m³

Layout

Total number of rooms
2
Number of bedrooms
1

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
I
Index number
A3
Lot
11625
Ownership structure
Full ownership
Location
Waterside, In town or city centre, Unobstructed views
View all features

map Keizersgracht 607-B AMSTERDAM

to Keizersgracht 607-B AMSTERDAM
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance