Vorige | Volgende

Schippersgracht 15 AMSTERDAM

Vraagprijs € 875.000 k.k.

Neem contact met ons op

020-3309454

info@dstrct.nl

Omschrijving

Schippersgracht 15 (1011 TS) Amsterdam Met gevoel voor historie en cultuurbehoud zijn kosten noch moeite gespaard om dit Rijksmonumentale pand te bewaren. Het pand is onder architectuur met oog voor detail geheel gerenoveerd. Het is letterlijk steen voor steen (voorgevel) hersteld om het authentieke karakter te behouden. Het heeft een gebruiksoppervlakte van circa 123 m2 en een bruto...

Kenmerken

Soort woning
Grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1675
Ligging
In centrum

Omschrijving

Schippersgracht 15 (1011 TS) Amsterdam
Met gevoel voor historie en cultuurbehoud zijn kosten noch moeite gespaard om dit Rijksmonumentale pand te bewaren. Het pand is onder architectuur met oog voor detail geheel gerenoveerd. Het is letterlijk steen voor steen (voorgevel) hersteld om het authentieke karakter te behouden. Het heeft een gebruiksoppervlakte van circa 123 m2 en een bruto vloeroppervlakte van circa 156 m2. Het is een uniek pand en project dat met liefde voor geschiedenis, stad en cultuur is uitgevoerd.
In 1675 is in opdracht van de V.O.C het pand gebouwd. Het staat op eigen grond en de huidige voorgevel dateert uit 1740 en de achtergevel die toentertijd de voorgevel was nog uit de zeventiende eeuw.
Voor een nadere omschrijving van de geschiedenis verwijzen we graag naar rijksmonumentschippersgracht punt nl.
Indeling (zie tevens plattegrond).
De woning is op 2 manieren te betreden. Via de Schippersgracht aan de voorkant en via de achtergelegen steeg aan de Wijdegang
Bij binnenkomst via de Schippersgracht is een hal die toegang geeft tot de begane grond met souterrain en de eerste en tweede etage.
In het souterrain bevindt zich een volledig ingerichte keuken met alle mogelijke inbouwapparatuur. De keuken heeft zowel daglicht toetreding vanaf de voor- als achterkant. Aan de achterkant is een uitgang, buitendeur naar de steeg, de Wijdegang. De keuken is ruim opgezet en heeft een plafond hoogte van circa 2,43 meter. In de keuken bevindt zich tevens een apart toilet.
Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer met werkende openhaard. Zowel aan de voor als achterkant zijn veel raampartijen. Via de interne trap staat de woonkamer in directe verbinding met het souterrain. De plafondhoogte bedraagt hier circa 2,78 meter.
Via de trap bij de entree is de eerste etage te bereiken. De eerste etage heeft eveneens aan zowel de voor- als achterzijde ramen die zorgen voor daglicht toetreding en een uniek en zeer wijds uitzicht op de Schippersgracht. De eerste etage kan uitstekend dienst doen als ruime slaapkamer met eigen badkamer en toilet of dienst doen als kantoorruimte. De plafond hoogte is 2,42 meter
Via de trap is de tweede verdieping te bereiken. De tweede etage is een ruim opgezette kapverdieping die door de hoge nok van circa 4,07 meter een geheel eigen monumentaal karakter heeft. In de nok aan de achterzijde bevindt zich ook bergruimte. Ook hier zijn ramen aan de voor als achterzijde met een vrij en wijds uitzicht aan de voorzijde.

Locatie
De Schippersgracht is een authentiek stukje van Amsterdam, gelegen in het centrum aan de oude haven. De gracht ligt op de westoever van de Nieuwe Herengracht en is circa 100 meter lang. Vanuit de woning is een prachtig vrij uitzicht over de Scharrebiersluis en het poortgebouw van 't Entrepotdok. In de directe omgeving is een veelheid aan cultuur, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden. De bereikbaarheid is uitstekend.
Bijzonderheden:
• Rijksmonument;
• Geheel hoogwaardig en onder architectuur gerenoveerd;
• Volledig dossier van de verbouwing is aanwezig;
• Eigen grond;
• Nieuwe fundering;
• Gebruiksoppervlakte van circa 123 m2;
• Vloeroppervlakte van circa 156 m2;
• Twee slaapkamers;
• Twee badkamers.
Schippersgracht
In deze buurt aan de havenkant maakten de schippers en zeelieden het grootste gedeelte van de bevolking uit, waardoor de gracht deze naam kreeg.

ENGLISH
With a good taste for history and culture this listed monument is at all costs preserved. The building is renovated under the supervision of an architect and the municipality. Literally brick by brick (the front facade) the building was restored to preserve its authentic features. The living area is approx. 123 m2 and the floor area is approx. 156 m2. It's a unique building and the project is done with love for history, city and culture.

In 1675 the building was build. It stands on free hold and the current front facade dates back to 1740 and the rear facade originates from the 17th century (and used to be the front facade).

More history can be found at rijksmonumentschippersgracht dot nl.

Layout (see also floor plan)
The house has 2 entrances. One at the front and one at the back (through the alley, the Wijdegang).
Entering the building at the Schippersgracht there is a hallway. The hallway gives excess to the 2 upper floors and the living room with the basement/ kitchen.
The fully equipped kitchen is situated in the basement. Daylight is entering the kitchen from the front and the back. At the back there is an exit (or entrance) which leads to the alley, the Wijdegang. The height of the kitchen is approx. 2,43 meter. In the kitchen there is a separate toilet.
On the ground floor is the living room with a working fire place. Daylight enters here from the front and from the back. The living room is connected with the basement. The height of the ceiling is approx. 2,78 meter.

Via the internal stairs at the hallway the first floor can be reached. The first floor too has windows at the front and at the back. The front windows offer a magnificent view over the Schippersgracht and the surroundings. The first floor can be used as a large bedroom with private bathroom or as an office. The height is 2,42 meter.
The second floor has unique monumental features because of the original beams and the height of its coping. The height is approx. 4,07 meter. In the back there is a separate storage. At the front and at the back there are windows and the front has a beautiful view as well.

Neighbourhood
The Schippersgracht is located in the historic centre of Amsterdam where the old harbour used to be. The canal is approx. 100 meters long. Nearby is are a lot of cultural hotspots, shops and restaurants and cafes.
Features
• Listed monument;
• Completely renovated;
• File of the renovation is available;
• Free hold;
• New foundation;
• Living area of approx. 123 m2;
• Floor area of approx. 156 m2
• 2 bedrooms;
• 2 bathrooms.
Schippersgracht
Named after the sailors who were living in this neighbourhood.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1675

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Inhoud
415 m³
Perceeloppervlakte
40 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
P
Perceel
1665
Oppervlakte
40 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Kaart Schippersgracht 15 AMSTERDAM

naar Schippersgracht 15 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand