Vorige | Volgende
Verkocht

Prinsengracht 16 AMSTERDAM

Vraagprijs € 750.000 k.k.

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

020-3309454

info@dstrct.nl

Omschrijving

Prinsengracht 16, 1015 DV Amsterdam *** ENGLISH TEXT BELOW *** Op unieke locatie een prima belegging Op de hoek van de Prinsengracht en de Westerstraat, tegenover de Noordermarkt en Noorderkerk gelegen karakteristiek hoekpand met op de begane grond een winkelruimte van circa 28 m2 en bovengelegen zelfstandige woning van circa 48 m2. Indeling (zie tevens plattegronden) Op de begane grond en in de...

Kenmerken

Soort woning
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
-1906

Omschrijving

Prinsengracht 16, 1015 DV Amsterdam

*** ENGLISH TEXT BELOW ***

Op unieke locatie een prima belegging

Op de hoek van de Prinsengracht en de Westerstraat, tegenover de Noordermarkt en Noorderkerk gelegen karakteristiek hoekpand met op de begane grond een winkelruimte van circa 28 m2 en bovengelegen zelfstandige woning van circa 48 m2.

Indeling (zie tevens plattegronden)
Op de begane grond en in de kelder is de winkelruimte. De winkelruimte heeft grote ramen aan zowel de Prinsengracht als de Westerstraat. De woning is via een eigen entree en opgang toegankelijk aan de Westerstraat. Op zowel de eerste als tweede etage bevindt zich in de punt van het pand en precies op de hoek van de straat een zeer charmante erker. De erker biedt een fantastisch vrij en wijds uitzicht over zowel de Noordermarkt als de Prinsengracht en de Westerstraat. Op de eerste etage bevindt zich naast de erker de keuken en de badkamer. Via de interne trap is de tweede verdieping bereikbaar die zich goed leent voor de tweede slaapkamer of een aparte woonkamer. Op de derde etage is de eerste slaapkamer met hoge plafonds en rondom ramen te vinden.

Omgeving
De winkelruimte is ideaal gelegen op een van de mooiste en 'commercieelste' plekken van Amsterdam. Tegenover de Noordermarkt en de prachtig gerestaureerde Noorderkerk met op zaterdag de in Amsterdam 'wereldberoemde' boerenmarkt en op maandag de lapjesmarkt. Op de rand van de Jordaan is dit pand door zijn hoekligging ideaal als woon- en winkelruimte. Het is goed gelegen voor zowel winkelende passanten als het doorgaande bestemmingsverkeer. In de nabije omgeving is een breed scala aan hippe winkels en trendy restaurants en café' s. Zowel de Prinsenstraat en de Herenstraat als de Haarlemmerdijk- en straat zijn op steenworpafstand. Ook vele andere voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur liggen op loopafstand. Kortom, de ideale woon en werkomgeving.

Bijzonderheden:
• Beleggingspand;
• Winkelruimte (ca. 28 m2) op de begane grond en in de kelder;
• Woning (ca. 48 m2) op de eerste, tweede en derde verdieping;
• Gelegen op eigen grond;
• Geheel pand (geen Vereniging van Eigenaren);
• Pand wordt geheel leeg en ontruimd opgeleverd;

Prinsengracht
Naar de 'prinselijke titel' waarmee bedoeld wordt de prinsen van Oranje

ENGLISH

On a unique location a good investment

On the corner of the Prinsengracht and the Westerstraat, across the Noordermarkt en Noorderkerk is this characteristic building with on the ground floor a shop of approx. 28 m2 and above a residential apartment of approx. 48 m2

Layout (see floor plan too)
On the ground floor and in the basement is a shop. The shop has large windows at both the Prinsengracht and the Westerstraat side. The apartment has it's own entrance at the Westerstraat. On both the first and second floor is a bay window facing the Noordermarkt, Westerstraat and the Prinsengracht. On the first floor are also a kitchen and bathroom. On the second floor is a second bedroom or the separate living room. On the third floor is the bedroom. The ceiling is high and 'all around' are windows.
Neighbourhood
The shop is ideally located on one of the most beautiful and commercially interesting locations of Amsterdam. Across from theNoordermarkt with it' s weekly farmers market and drapery market. On the corner of the ' Jordan area' this building is ideal as a shop and residential apartment. Well located for shopping. In the direct neighbourhood are a lot of hipster shops and trendy restaurants and café's. The Prinsenstraat, Herenstraat and the Haarlemmerdijk and Haarlemmerstraat are all on walking distance. Art and culture are nearby as well. In short, an ideal residential and work environment.

Features
• Investment;
• Shop (approx. 28 m2) on the ground floor and in the basement;
• Apartment (approx. 48 m2) on the first, second and third floor.
• Free hold;
• No association of owners;
• At the transfer date the building we be vacant (no tenant);

Prinsengracht
Named after the Princes of Orange

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
76 m²
Bruto inhoud
253 m³
Perceeloppervlakte
16 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
L
Perceel
2101
Oppervlakte
16 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's

Kaart Prinsengracht 16 AMSTERDAM

naar Prinsengracht 16 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand